Medence építés

Mielőtt medencét építene, néhány dolgot mindenképp el kell döntenie. Ebben a fejezetben a medenceépítés kapcsán megfogalmazódott kérdések megválaszolásához próbálunk segítséget nyújtani azzal, hogy ismertetjük a technológiákat, és megosztjuk a szakmai vagy gyakorlati tapasztalatainkat.

Tudta Ön, hogy a medenceépítés engedélyköteles bizonyos esetekben? Ismerje meg a vonatkozó jogszabályokat!

A medenceépítésre vonatkozó hatályos jogszabályokat a 37/2007. (XII.13.) ÖTM rendelet 1.számú mellékletének 21. sora tartalmazza, mely szerint:

  • Az 50 m3-nél nem nagyobb térfogatú vagy 1,0 m-nél nem mélyebb magánhasználatú kerti medence építése, engedély és bejelentés nélkül végezhető.
  • Az 50 m3-nél nagyobb térfogatú vagy 1,0 m-nél mélyebb magánhasználatú kerti medence építése a bejelentéssel egyidejűleg megkezdhető.
  • A 100 m3-nél nagyobb térfogatú vagy 2,0 m-nél mélyebb magánhasználatú kerti medence építése egyszerűsített építési engedélyezési eljárás lefolytatása után lehetséges.

A nyilvános medencék esetében (panziók, szállodák, strandok) továbbra is engedélyköteles maradt a medence építése, függetlenül a medence méretétől.

Hűsöljön Ön is saját medencéjében a nyáron! Kérjen ajánlatot most...

A medence építéssel kapcsolatos további tudnivalók megismeréséhez kérjük, válasszon a bal oldali menüből!

Ha már eldöntötte, mekkora medencét szeretne, de nem tud dönteni az egyes típusok között, alábbi ismertetőink segíthetnek a választásban:

Webes válogatás